• Home
  • Bieden in enkele stappen

Bieden in enkele stappen

Hieronder staat de werking van de website in 6 stappen uitgelegd.
Komt u er onverhoopt toch niet uit? Bekijk dan ook het biedprotocol, de pagina met veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Klik hier voor de printversie (PDF)

Biedprotocol:

Basisregistratie

Om mee te kunnen bieden moet u zich éénmalig registeren. Indien gewenst kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat u altijd op de hoogte bent van aankomende verkopen.

  • U klikt op de knop registreren op de site. Vervolgens vult u uw gegevens in en u kiest zelf een gebruikersnaam en wachtwoord. U ontvangt van ons direct een e-mail ter bevestiging. Zodra u bevestigt, bent u geregistreerd.
    Let op: Om te kunnen bieden dient u zich nog te legaliseren. Klik hier voor meer informatie.

Zoeken naar kavels

Waarschijnlijk heeft u al een object op het oog. Er zijn verschillende mogelijkheden om de kavels te vinden:

  • bekijk de kavels per verkoop in de veilingkalender;
  • gebruik de zoekfunctie bovenaan de pagina, of;
  • kavels waarop u heeft geboden of die door u als favoriet zijn aangemerkt zijn, indien ingelogd, terug te vinden bij 'Kavels volgen'.

Biedtoegang (optioneel)

U heeft het object gevonden en wilt graag bieden! Naast de registratie en de legalisatie kan het zijn dat er soms toestemming gevraagd wordt om deel te nemen. Dit ziet u in de grijze balk met blauwe knop 'Aanvragen'.

Na aanvraag van de biedtoegang ontvangt u van ons een e-mail met instructies. Veelal betreft dit (nogmaals) het verzoek tot legitimatie en het storten van een borg of het aantonen een financiële gegoedheid.

Het object bezichtigen

Wilt u het object bezichtigen? Vaak is dit mogelijk. In dit geval staat bij de veilinginformatie van het object aangegeven wanneer de kijkdagen plaatsvinden. Vanzelfsprekend kunt u een object ook bezichtigen voor u zich registreert, in dat geval kunt u zich aanmelden bij de betreffende makelaar.

Zorgt u er altijd voor dat u de veilinginformatie van het object en de objectinformatie op de website goed bestudeerd voordat u aan de veiling deelneemt.

Het verkoopproces: Opbod

De kavels worden afhankelijk van de verkoop enkele minuten tot enkele dagen per opbod aangeboden. Start- en sluitmoment van het opbodproces staan vermeld bij het te verkopen object. Het uiteindelijk te betalen bedrag is het hoogste bod plus verkoopkosten, overdrachtsbelasting en/of BTW.

Indien een kavel ook wordt afgeslagen staat er plokgeld vermeld. Dit bedrag wordt na gunning van het kavel uitgeloofd aan de hoogste bieder bij opbod.

Het verkoopproces: Afslag

Controleer vooraf goed of een kavel alléén per opbod, of per opbod en afslag (executieveiling) verkocht gaat worden.

Tijdens de afslag zakt in enkele minuten tijd de teller naar beneden. Degene die dan op ‘mijn’ drukt is de hoogste bieder voor het bedrag waar de teller op stond toen koper op ‘mijn’ drukte (het opbodbedrag vermeerderd met het afmijnbedrag), plus verkoopkosten, overdrachtsbelasting en/of BTW. Wanneer er tijdens de afslag niet wordt gemijnd, is de hoogste bieder in het opbodtraject de hoogste bieder.

Gunning door verkoper en definitieve verkoop

Na afloop van de online verkoop start de periode van recht van beraad c.q. gunning (normaliter 5 werkdagen). Verkoper bepaalt uiteindelijk of het kavel wordt gegund.

De bieder aan wie gegund wordt ontvangt daarvan binnen genoemde periode bericht en is daarmee de koper. Informatie over ondertekening koopcontract en het notarieel transport kunt u terugvinden bij de bijzondere veilingvoorwaarden en/of het kostenoverzicht, vermeld op de betreffende veilinginformatiepagina.


Meer informatie over het biedprotocol en het deelnemen aan een veiling.